2019 blog Trends

Go to velours

Velours is een opvallende nieuwe trend in materiaal keuzes.

Oké, je hebt vast al iets gehoord over velours, velvet en fluweel. Het lijkt allemaal zoveel op elkaar, maar wat is nu eigenlijk het verschil? Als je fluweel zegt begrijpt iedereen bijna wat je bedoeld een zachte, glanzende stof van korte opstaande pluizige polen. Doormiddel van een stofsoort (van oorsprong zijden, nu ook katoen) waarvan kleine lusjes worden geweven.

Het verschil is heel makkelijk uit te leggen tussen fluweel en velvet, namelijk dat velvet eigenlijk gewoon de engelse benaming is voor fluweel. In principe is velours een franse benaming voor fluweel, maar er is wel iets meer van een verschil dan alleen de talen.

1/2 : fluweel, velvet    3/4 : velours

Velours is een gesneden variant van fluweel en door dat lossnijden, trekken of ruwen van de poolbussen is het heel zacht maar ook minder glanzend dan fluweel. Velours is vaak zwaarder van gewicht en is hierdoor makkelijker in gebruik voor gordijnen en het bekleden van meubels, onder andere ook omdat het flexibeler is.

Velours is een opvallende nieuwe trend in materiaal keuzes. Velours is een zachte en fijne, glanzende stof die een rijke uitstraling heeft. Het zorgt ervoor dat je meubelstuk een erecatcher word.  Velours past perfect in een romantische inrichting, maar kan eigenlijk ook perfect toegepast worden in andere interieurstijlen.

0 reacties op “Go to velours

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: