Projecten Uitvoering

THE CHILL FACTORY |Concept & Eindresultaat

Project


MOODBOARD


CONCEPT*

THE CHILL FACTORY is gebaseerd op de industriële woonstijl die een blik geeft op een oude fabriekshal. Oude fabrieken staan bekend om de industriële kenmerken, zoals metselwerk, betonnen vloeren en stalen kozijnen/buizen. Deze fabrieken staan er al jaren en hebben hierdoor een gebruikte, ambachtelijke en robuuste uitstraling gekregen. Je hoort ook steeds vaker dat fabrieken omgebouwd worden tot woningen. Hierbij speelt het hergebruik van de materialen een grote rol en dat de kenmerken en constructies gezien blijven worden, vanuit hier wordt de stijl van de ruimte erop gebaseerd. Het ambachtelijke kenmerk wordt terug gebracht door producten zelf te gaan maken. De ruimte wordt een chill-plek om tot rust te komen en gezellig samen met vrienden te chillen en samen. 

Het is belangrijk als er gezeten wordt dat het een gezellige warme ruimte is. Omdat staal een koel materiaal is wordt dit in contrast gebracht met hout. Het hout komt terug doormiddel van laminaat, omdat het slijtvast, vlekbestendig, antiallergeen is en hierdoor makkelijk schoon te houden is. Daarnaast wordt er ook gebruik gemaakt van onbewerkt hout in het interieur. In het interieur wordt gebruik gemaakt van opvallende kleuren waaronder vooral als hoofdkleuren warm bruinoranje en okergeel. Deze kleuren worden gebruikt omdat ze vallen in een warm kleurenpallet en zo de warmte van de ruimte nog meer naar voren komt. Er wordt gebruik gemaakt van onder andere de stoffen als uitgangspunt bruin leer, omdat het een robuuste en gebruikte uitstraling krijgt na verloop van tijd.  En ambachtelijke stoffen zoals jute en geweven wol, omdat je ook lekker moet kunnen zitten met zijn allen. 

*(Uit het concept zijn persoonlijke details verwijderd, om de privacy van de klanten te bewaren.)


PROCES

Uit het concept is gebleken dat de ambachtelijke kenmerk in het ontwerp terugkomt door producten zelf te gaan maken. De wandlamp GAME STATION is onderander gemaakt en hiervoor zijn heel simpel papier maché letters, acryl verf en ledverlichting gebruikt. Daarnaast is er een vloerkleed gemaakt met behulp van jutte zakken en garen van wol en zijn er zelf meubels gemaakt van europallets.


EINDRESULTAAT

1 reactie op “THE CHILL FACTORY |Concept & Eindresultaat

  1. Pingback: Make your own🛠💡: LETTER WANDLAMP – Rianne Potze

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: