blog Do it yourself

Make your own🛠💡: LETTER WANDLAMP

Benieuwd hoe je de lamp maakt uit mijn project THE CHILL FACTORY? En naar het idee achter de lamp?

Voor een interieurproject (THE CHILL FACTORY) kwam er een idee om een eigen wandlamp te maken. Het idee kwam doordat ik een tekst tegen kwam die bij het ontwerp paste en er op dat moment ook een lamp nog nodig was. Daarnaast kon ik ook niks online vinden of in de winkels en goedkoop (laag budget, dus dan maar zelf maken. Benieuwd naar hoe en wat lees dan snel verder.

(De tekst kun je natuurlijk helemaal zelf bepalen en de kleur ook)

Benodigdheden:

  • Papier macho letters (hobbywinkel)
  • Verf (naar eigen keuze)
  • Led verlichting (batterij of stekker ligt aan de hangplek qua stopcontacten)
  • Kwasten
  • Tekenbenodigheid
  • Mesje en schaar
  • Tape/lijm

Stap 1

Verwijder met een mesje een gedeelte van de achterkant. Verwijder niet teveel net groot genoeg zodat de lampjes er door passen, want als je te veel weg haalt wordt de letter ook te slap. Na het verwijderen van de achterkant haal je de versteviging eruit, zodat de lampjes erin passen.

Stap 2

De lampjes moeten natuurlijk er ook uitkomen, daarom is het tijd om de vorm van de lampjes te tekenen waar je ze doorheen kan maken. Ik ben begonnen met de rondjes uit te gaan snijden met een mesje alleen dit duurde aardig lang, daarom ben ik overgegaan op een prikpen die ik nog had liggen.

Stap 3

Nu is het tijd om de kleur van jouw letters te bepalen en te gaan verven.

Stap 4

De laatste stap is om de letters aan elkaar te maken en de lampjes erin te doen. Je moet voor je zelf even kijken welke handeling eerst het makkelijkste is voor jou. Op de foto heb ik de letters aan elkaar gemaakt met tape, maar je kan het ook proberen met stukjes karton.

Bij mijn eindresultaat heb ik uiteindelijk de letters gelijmd op een houten plaat. Op deze manier was het steviger en makkelijker om de letterlamp op te hangen en de batterijdoosjes te bevestigen.

0 reacties op “Make your own🛠💡: LETTER WANDLAMP

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: