blog

Combineren via de kleurencirkel

Kleuren kiezen die passen in je interieur is niet altijd even makkelijk. Met de tijd veranderen trends, iedereen heeft een eigen smaak en bij elke woning past weer een andere kleur.

Kleuren kiezen die passen in je interieur is niet altijd even makkelijk. Met de tijd veranderen trends, iedereen heeft een eigen smaak en bij elke woning past weer een andere kleur. Daarom ga ik jullie een handje helpen om te kijken welke kleuren de beste combi’s zijn voor jouw interieur.

Maar ik geef je alvast 1 gouden tip, het is vooral belangrijk dat de kleur persoonlijk bij jouw past zodat jij je thuis voelt en op je gemak, dus welke kleuren trekken jouw aandacht op het eerste gezicht. De trends maken dan helemaal niet meer uit. Die helpen soms alleen een beetje. Neem ook eens een kijkje aan mijn blogpost over het karakter effect van kleuren, zodat je er misschien achter kan komen welke kleur bij jouw past.

De kleurencirkel wie kent het niet, want ik kan me herinneren dat ik vanaf de basisschool tot mijn mbo opleiding het altijd heb voor bij zien komen. Opdrachten dat je hem moest maken, maar ook als decoratie in het lokaal.

Via de kleurencirkel wordt er na gegaan welke kleuren bij elkaar passen. Hierop vind je alle kleuren terug die we kunnen waarnemen met een kleurenprisma. Hoe verder de kleuren uit elkaar liggen op de cirkel, je meer ze zullen contrasteren ten opzichte van elkaar. Dit houdt in dat deze kleuren elkaar versterken en het beste bij elkaar passen.

Je kan dus via de kleuren cirkel makkelijk opzoeken welke interieurkleuren bij elkaar passen. Hiervoor kan je op drie verschillende manieren te werk gaan: contrasterende kleuren combineren, ton-sur-ton kleurencombinaties en de harmonieuze verfcombinaties. Maar deze combinaties leg ik jullie van de week uit in nieuwe blog berichten. 😉

Maar onthoud je hoeft het niet perse via de kleurencirkel te doen, durf eens en combineer de kleuren die jij mooi vindt. En zolang jij het fantastisch vindt is het toch prima. Want zo ga ik ook te werk lekker op gevoel, maar een extra hulpje achter de hand hebben kan geen kwaad.

2 reacties op “Combineren via de kleurencirkel

  1. Pingback: Contrasterende kleuren combineren – Rianne Potze

  2. Pingback: Harmonieuze kleuren combineren – Rianne Potze

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: