blog

Harmonieuze kleuren combineren

Door naastliggende kleuren op de kleurencirkel te combineren krijg je harmonieuze kleurcombinaties.

Harmonieuze kleuren zijn kleuren die naast elkaar liggen op de kleurencirkel (link naar de kleurencirkel. Door naastliggende kleuren op de kleurencirkel te combineren krijg je harmonieuze kleurcombinaties. Naast dat ik het vorige week heb gehad over het combineren van contrasterende kleuren van de kleurencirkel, is er nu ook een combinatie van harmonieuze kleuren.

Veel gebruikte combinaties zijn oranje – rood, blauw – turquoise en groen – geel. Om de harmonieuze kleuren tot hun recht te laten komen combineer je ze het best met neutrale tinten, zoals wit, grijs en/of zwart.

0 reacties op “Harmonieuze kleuren combineren

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: