blog Kleur van het jaar Trends

Kleur van het jaar 2020!

Het is al een paar weken bekend, namelijk de kleur van het jaar 2020! En de kleur is echt geweldig om te combineren. De kleur van het jaar 2020 is ...

Het is al een paar weken bekend, namelijk de kleur van het jaar 2020! En de kleur is echt geweldig om te combineren.

De kleur van het jaar 2020 is ‘Tranquil Dawn’. Het is een lichte groengrijze tint met een blauwe ondertoon. De kleur voelt helder aan en straalt licht uit. Deze interieurkleur is op veel manieren te combineren. De kleur kan op een hele muur, maar is ook geschikt voor accenten tussen vollere kleuren in. Het is tevens ook een kleur die perfect toe te passen is op het plafond. De voorgaande jaren bracht Flexa ook prachtige kleuren, zoals dit jaar Spiced Honey (waar ik persoonlijk groot fan van ben!) , die goed te combineren zijn met deze nieuwe kleur van het jaar.

Een trendkleur die veelzijdig te combineren is

Om de trendkleur heen worden ook altijd kleurpaletten uitgebracht waarmee de kleur te combineren is, in totaal zijn er voor de kleur vier kleurpaletten: ‘a home for creativity’, ‘a home for care’, ‘a home for play’ en ‘a home for meaning’. Uit deze kleurpaletten blijkt dat Tranquil Dawn met zowel warme als met koele kleuren goed werkt.

De kleur van het jaar 2020 kan een donkere en winterse uitstraling geven aan je kamer, maar een lichtere of rustige variant is ook heel goed mogelijk. Ook met felle, speelse kleuren werkt de kleur heel goed samen. Door al deze verschillende kleurcombinaties is het een kleurtrend waar ik helemaal achter sta (ook al is dit geen kleur die ik persoonlijk zou toepassen in mijn interieur, puur qua smaak, maar dat betekent niet dat ik hem niet mooi kan vinden), want in 2020 gaat het vooral om persoonlijkheid en doormiddel van al deze verschillende combinaties kan iedereen kijken wat persoonlijk bij jouw past!

(Foto’s van Flexa.)

1 reactie op “Kleur van het jaar 2020!

  1. Pingback: De 5 hoofdtrends van 2020 | samenvatting | – Rianne Potze Interieur & Lifestyle

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: