blog tips

Muurkunst

Een muur is een blanco canvas waarop je je creativiteit los kan laten gaan. Je denkt nu vast makkelijker gezegd dan gedaan, maar toch iedereen heeft wel een beetje creativiteit van binnen.

Een muur is een blanco canvas waarop je je creativiteit los kan laten gaan. Je denkt nu vast makkelijker gezegd dan gedaan, maar toch iedereen heeft wel een beetje creativiteit van binnen. Met prints en schilderijen natuurlijk en mits goed geëtaleerd krijgen zelfs potten een kunstige uitstraling. Vijf stylingideeën voor een geweldig uitzicht in jouw interieur, heb ik daarom voor jou alle vijf op een rijtje gezet.

Het XL contrast

Alleen een xl kunstwerk aan de muur geeft een ruimte iets specials. Helemaal als de achtergrond en de voorstelling op het kunstwerk een spannende eenheid met elkaar aangaan.

Tafel aan de muur

Gooi de regels een keer om, terwijl er naar mijn mening geen regels zijn op interieurgebied, maar hang eens een bijzettafel aan de muur als kastje. Dit kan recht maar ook heel goed op de kop. De tafeltjes dienen op deze manier als wandplanken en als 3D grafisch element. In en op de bijzettafeltjes is er door de tafelbladen volop ruimte om jouw dierbare verzamelingen of gewoon decoratie die jouw aantrekt uit te stallen.

Liever niet boren

Veel mensen hebben angst om een gat te boren in hun muur en dat begrijp ik, want je weet ook bijna nooit wat erachter zit. De oplossing is simpel: plaats een dressoir of een lange houten blok tegen de muur en zet dit vol met mooie objecten en kunstwerken. Om het toch wat spannender te maken kun je toch nog wat aan de wand hangen, maar tegenwoordig zijn daar ook oplossingen voor te vinden in de bouwmarkt.

Werken met uitzicht

Tijdens het werken wil het oog natuurlijk ook wat, in plaats van een rijtje saaie ordners op een plank is een muur vol interessante prints veel leukere om naar te kijken als je aan het werk bent of de administratie doet bijvoorbeeld. Een paar planken aan de muur, die je ook prima budget zelf kan maken, met een expositie van kaarten of oude botanische tekeningen bijvoorbeeld. Maar alles is natuurlijk mogelijk.

Voor verzamelaars

Ook als je een bescheiden budget hebt, is een muur vol creaties van kunstenaars en fotografen toch bereikbaar. Er zijn vele bedrijven die werk van kunstenaars aanbieden om goedkope materialen en of werken die erop geïnspireerd zijn. Of speur op rommelmarkten naar prints en schilderijen en maak je eigen compositie. Houd het speels en spannend door de posters niet allemaal op gelijke of dezelfde hoogte op te hangen.

Muur decoratie inspiratie: (Elke stijl en persoon is anders, elk inspiratie voorbeeld kom je omgooien in wat jij mooi vind qua kleur en prints/afbeeldingen/schilderijen. )

1 reactie op “Muurkunst

  1. Pingback: Say goodbye to | Week 46 | 2019 – Rianne Potze Interieur & Lifestyle

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: