blog

De 5 meest gemaakte stylingfouten in de woonkamer

Vaak is het lastig uit te leggen, maar bij sommige woonkamers zie je meteen dat het klopt en bij sommige moet je 2 keer kijken en dan zie je het nog niet. Misschien komt dat doordat er een van deze meest gemaakte stylingfouten zijn gebruikt.

Vaak is het lastig uit te leggen, maar bij sommige woonkamers zie je meteen dat het klopt. Terwijl bij sommige woonkamers, hoe mooi de spullen ook zijn, er iets is waar je maar niet je vinger op kan leggen. Misschien komt dat doordat er een van deze meest gemaakte stylingfouten zijn gebruikt.

Dit keer een wat langere blogpost dan normaal, maar wel het lezen waard! Aan deze tips heeft iedereen wat en kan zeker je leven/leefomgeving veranderen en je helemaal thuis laten voelen.

Fout 1: DE VERKEERDE BANK

Een mooie woonkamer begint bij een goede bank en daar is elke stylist/ontwerper het mee eens. De bank die je al hebt vind je vaak nog prima, want hij zit lekker en is niet versleten of doorgezakt. Maar weet wel dat een bank die niet bij de rest past, dat je nooit het interieur krijgt die je voor ogen hebt.

Een bank kopen moet je nooit impulsief doen. Maak van tevoren een goed plan, teken een vloerplan waar je de meubels intekent en bepaal de hoogte die goed past in jouw ruimte. Houd het simpel, want met een accessoire kun je ook de mist in gaan en dat is een prijzig foutje dan. Een gekleurde bank is natuurlijk ook prima, daar ben ik zelf ook fan van iets anders dan grijs of bruin. Maar pas op met accessoires die vast bij de bank zitten, een eenvoudige bank gaat lang mee en is makkelijk te stylen.

Fout 2: DE SHOWROOM LOOK

Iets wat je in veel huizen ziet en ik persoonlijk zo jammer vindt, namelijk de ‘showroom-look’. Simpel uitgelegd een woonkamer die eruit ziet alsof het gelijk uit een winkel komt. Combineer nieuwe en oude spullen met elkaar om zo een interessante, eigen woonkamer te creëren.

Voorkom dat je huiskamer eruit ziet als een winkel, doe dit door budget over te houden voor verlichting, textiel en accessoires nadat je grotere meubels heb aangeschaft. Zorg dat deze producten erbij passen, maar zorg er ook voor dat ze toch anders zijn dan de rest, door materiaal, kleur of een andere stijl. Want je kan verschillende stijlen prima combineren en zo creëren je ook je eigen sfeer en thuiskomen.

Fout 3: DE VERKEERDE INDELING

Naast dat veel huizen een showroom look hebben, zijn er ook veel huizen die een verkeerde indeling hebben door de bank voor de tv te zetten. Dit vind ik ook heel logisch, want wat is er nou fijner dan op de bank te liggen voor de tv. In een grote, open ruimte is het fijn om een zitplek te hebben waarin je de hele kamer overziet. Terwijl daar in tegen in een kleine kamer een zitplek met uitzicht naar buiten fijn is.

Heb je een haard in de woonkamer, dan is het vaak lastig om een plek te vinden voor de tv, omdat je ook bij de haard wil zitten. Je kan de tv boven de haard plaatsen, doe hier wel onderzoek naar, niet elke haardtype kan een tv er boven hebben door de warmte. Daarin tegen kan je ook een tv-meubel maken die aan de haard vast zit.

Fout 4: EEN TE KLEIN TAPIJT

Wees alsjeblieft niet te zuinig als het aankomt op vloerkleden. Een te kleine vloerkleed werkt gewoon vaak niet in een woonkamer, tenzij je meerdere combineert bijvoorbeeld. Als je echt een hele kleine woonkamer hebt, dan heb je aan een kleed van minstens 240 cm bij 304 cm genoeg.

Fout 5: VASTHOUDEN AAN ÉÉN STIJL

Mensen houden zich vaak aan één bepaalde stijl of voelen zich gebonden aan de architectuur van het huis en zoeken ze zo alleen meubels die passen binnen die stijl. Mijn tip is en ook gewoon iets wat ik heel belangrijk vind zodat je je eigen sfeer kan creëren en je thuis voelt, maak een mix van verschillende stijlen zet bijvoorbeeld tweedehands vintage naast een nieuw en modern product.

Inspiratie foto’s:

Meer inspiratie is te vinden op mijn Pinterest pagina.

0 reacties op “De 5 meest gemaakte stylingfouten in de woonkamer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: