2020 blog Interieurstijlen Trends

Maximalisme: meer, meer en meer!

Maximalisme kun je eigenlijk niet echt omschrijven als een typerende stijl, want het draait veel om persoonlijkheid. Waar je tot een aantal jaren veel scandinavische interieurs voorbij zag komen op Instagram, zie je nu veel extra kleurrijke maximalistische interieurs. Er zitten namelijk geen regels aan verbonden..

Maximalisme kun je eigenlijk niet echt omschrijven als een typerende stijl, want het draait veel om persoonlijkheid. Waar je tot een aantal jaren veel scandinavische interieurs voorbij zag komen op Instagram, zie je nu veel extra kleurrijke maximalistische interieurs. Er zitten namelijk geen regels aan verbonden, tegenwoordig mag je doen wat je mooi vindt en hoef je je niet te houden aan de zogenaamde stijl regels.

Als jij houdt van blauw, paars en bloemen, dan mag je daar je gang mee gaan. Houdt je juist van het combineren van verschillende patronen/designs, in verschillende kleuren? Doe het. Of ben je gewoon opzoek naar een XXL gallery wall om je gele muur me op te fleuren? Doe het.

“Het maximalisme heeft geen regels”

4 tips over hoe je het maximalisme toevoegt aan je interieur.

1. De kans is groot dat je niet weet waar je moet beginnen, vooral als een kleurrijk en maximalistische huis jouw droom is. De tip: begin klein. Begin met een hoekje om te toveren. Voeg dingen toe. Maak het persoonlijk, en doe vooral wat goed voelt. Kleuren mogen best vloeken, prints mogen botsen.


2. Prints/dessins zijn een belangrijk punt van het maximalisme. Als je alleen voor effen items in felle kleuren zou gaan, dan zou je jouw stijl eerder color blocking kunnen noemen.


3. Om te zorgen dat je interieur toch één geheel blijft, dan is het handig om een kleurenpalet in je achterhoofd te houden. Met dit palet heb je een leidraad om bijvoorbeeld accessoires te shoppen.


4. Met het maximalisme heb je de uitgelezen kans om jouw persoonlijke stijl naar voren te laten komen. Het is jouw interieur dus wees niet bang om persoonlijke elementen toe te voegen. Houd je bijvoorbeeld enorm van panter- of zebraprint? Verwerk het in je interieur. Je kunt het zo gek niet bedenken.

“Maak van jouw interieur ook echt jóúw interieur!”

Pinterest

0 reacties op “Maximalisme: meer, meer en meer!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: